Prikupljanje EE otpada

Pomažemo u borbi protiv onečišćenja okoliša

Sukladno Pravilniku o gospodarenju otpadnom električnom i elektroničkom opremom (NN 42/2014, 48/2014, 107/2014, 139/2014, 11/2019,) obavještavamo vas da smo osigurali mogućnost besplatnog preuzimanja EE otpada u našim prodajnim mjestima. Elektronički uređaji sadrže nekoliko stotina različitih materijala od kojih ima nekih koji su iznimno štetni za okoliš i mi u svojim poslovnicama nudimo mogućnost da svoje elektroničke uređaje donesete kod nas, a mi ćemo ih adekvatno zbrinuti. EE otpad se u naše poslovnice može predati po principu jedan za jedan, odnosno uz kupovinu određene količine i vrste EE opreme, možete na zbrinjavanje ostaviti istu količinu i vrstu EE otpada. Primjerice, uz kupovinu novog prijenosnog računala, možete ostaviti jedno prijenosno računalo na zbrinjavanju. Štedne žarulje možete predati na zbrinjavanje bez obveze kupovine.

Kategorije EE otpada koje je moguće predati na zbrinjavanje:

  1. Oprema za izmjenu topline
  2. Zasloni, monitori i oprema koja sadrži zaslone površine veće od 100 cm2
  3. Žarulje
  4. Velika oprema (bilo koja vanjska dimenzija veća od 50 cm) koja uključuje, ali se ne ograničava na:
    Kućanske uređaje; opremu informatičke tehnike (IT) i opremu za telekomunikacije; potrošačku opremu; rasvjetna tijela; opremu za reprodukciju zvuka ili slike, glazbenu opremu; električne i elektroničke alate; igračke, opremu za razonodu i sportove; medicinske proizvode; instrumente za praćenje i kontrolu; automatske samoposlužne uređaje; opremu za proizvodnju električne struje. Ova kategorija ne obuhvaća opremu iz kategorija 1., 2. i 3.
  5. Mala oprema (nijedna vanjska dimenzija nije veća od 50 cm) koja uključuje, ali se ne ograničava na:
    Kućanske uređaje; potrošačku opremu; rasvjetna tijela; opremu za reprodukciju zvuka ili slike, glazbenu opremu; električne i elektroničke alate; igračke, opremu za razonodu i sportove; medicinske proizvode; instrumente za praćenje i kontrolu; automatske samoposlužne uređaje; opremu za proizvodnju električne struje. Ova kategorija ne obuhvaća opremu iz kategorija 1. do 3. i 6.
  6. Mala oprema informatičke tehnike (IT) i oprema za telekomunikacije (nijedna vanjska dimenzija nije veća od 50 cm)

Ako niste u blizini naših poslovnica, u Hrvatskoj postoji organizirani besplatni sustav zbrinjavanja elektroničkog otpada putem ovlaštenih sakupljača. Besplatan odvoz svih vrsta EE otpada na cijelom području Republike Hrvatske možete i naručiti. Nazovite besplatni broj 0800 444 110 ili poslati SMS na 098 444 110 i ukoliko imate više od 30 kg elektroničkog otpada, ovlašteni sakupljač će ga preuzeti na Vašoj adresi. Na istom ćete broju dobiti sve potrebne dodatne informacije. Nalog možete dati i na web stranici www.eeotpad.com te putem elektroničke pošte prijava@eeotpad.com

Spremi i podijeli košaricu
Vaša košarica će biti spremljena i dobit ćete poveznicu. Poveznicu možete koristiti za preuzimanje košarice ili je možete podijeliti s kim želite.
Natrag Spremi i podijeli košaricu
Vaša košarica će biti spremljena, zajedno sa nazivima i slikama proizvoda te ukupnim količinama. Zatim je pošaljite sebi ili prijatelju, s poveznicom za preuzimanje u bilo kojem trenutku.
E-mail s košaricom je uspješno poslan.