fbpx

Izjava o privatnosti

Zadnja izmjena 07.04.2020.

Vacom d.o.o. se obvezuje pružati zaštitu osobnih podataka kupaca, tako da prikuplja samo, osnovne podatke o kupcima, odnosno korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje te informira kupce o načinu i svrsi prikupljanja podataka. Svi se podatci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podatci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Vacom d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Prikupljanje i korištenje osobnih podataka

Vacom d.o.o. cijeni i štiti vašu privatnost. U procesu realizacije tražene usluge i za davanje obavijesti i informacija vezanih uz vašu kupovinu ili drugu uslugu, koristit ćemo samo one informacije koje nam svojevoljno date. Obvezujemo se da nećemo prodati, iznijeti ili dati ove informacije trećoj strani na način koji nije naveden u ovoj izjavi.

Registracija

Korisnik na ovom web mjestu ima mogućnost registracije koristeći adresu e-pošte. Prilikom registracije se od korisnika ne zahtijevaju ostali osobni podatci (ime, prezime, adresa i slično). Osobni podatci se traže tek prilikom zaključivanja narudžbe i za registrirane i za neregistrirane korisnike. Registrirani korisnici imaju mogućnost spremanja osobnih podataka kod zaključivanja kupnje, dok neregistrirani korisnici moraju ponovno upisivati podatke. Adresa e-pošte se koristi kako bi se stupilo u kontakt s korisnikom prilikom odgovaranja na pitanja postavljenih na našem web mjestu te za osiguravanje privatnosti korisnika pri kontroli statusa rezervacije i unosa ili promjene podataka. Neregistrirani korisnik može poslati upit direktno na kontakt adresu e-pošte, čime daje dozvolu da mu se na adresu e-pošte pošalje odgovor.

Prilikom registracije, korisniku se daje mogućnost čitanja Izjave o privatnosti.

Rezervacija/narudžba

Pri rezervaciji roba ili druge usluge koju nudimo na ovim stranicama, tražit ćemo osobne podatke nositelja rezervacije (kao što su ime, prezime, adresa, kontakt telefon i adresa e-pošte i slično). Ti podatci koristit će se isključivo za realizaciju usluge. Ukoliko Kupac želi da se dostava izvrši na drugu osobu, pretpostavka je da kupac te podatke upisuje uz dozvolu krajnjeg primatelja robe. Podatci o plaćanju (poput broja kartice i slično), posebno su zaštićeni i bit će dostupni isključivo bankama, odnosno kartičnim kućama radi autorizacije plaćanja, nedostupni tvrtki Vacom d.o.o., već dostupni samo ovlaštenoj tvrtki za prikupljanje takvih podataka – CorvusPay sustavu plaćanja. Izjavu o sigurnosti plaćanja CorvusPay sustavom plaćanja možete pročitati OVDJE.

Prilikom potvrde narudžbe, Kupcu se daje mogućnost čitanja Izjave o privatnosti i Uvjeta poslovanja koje je nužno prihvatiti kako bi se izvršila usluga kupovine.

Log datoteke

Koristimo IP adrese kako bi analizirali korištenje web stranice, u svrhu održavanja web stranice i skupljanja širih demografskih podataka. Prikupljene IP adrese su nevezane za osobne podatke uz koje je moguće identificirati pojedince.

Dostupnost informacija

Prikupljeni demografski podatci bit će dostupni našim medijskim partnerima, profesionalcima i oglašivačima. Ovo nije povezano s bilo kakvim osobnim podatcima uz pomoć kojih je moguća identifikacija pojedinca. Kako bismo pružili posebne usluge možemo se udružiti s trećom strankom. Samo kad se korisnik prijavi za ove usluge, trećoj stranci bit će dostupna imena ili druge kontakt informacije koje su neophodne za pružanje spomenutih usluga. Trećoj stranci nije dozvoljeno koristiti osobne podatke osim u svrhu pružanja navedenih usluga.

Poveznice/linkovi

Ovo web mjesto sadrži poveznice na druge web stranice. Od korisnika molimo da uzmu u obzir kako Vacom d.o.o. ne može biti odgovoran za poštivanje privatnosti na spomenutim drugim web stranicama. Potičemo korisnike da pročitaju izjave privatnosti svake web stranice koja prikuplja osobne podatke. Ova izjava o privatnosti se odnosi isključivo na podatke prikupljene na stranicama tvrtke Vacom d.o.o.

Newsletter

U slučaju da se korisnik želi pretplatiti na newsletter, mogu biti zatraženi podatci poput imena, prezimena i adrese e-pošte. Prijava na newsletter je dobrovoljna i u svakom trenutku možete zatražiti odjavu s newslettera odabirom poveznice „Odjava“ na bilo kojem newsletteru ili slanjem zahtjeva na [email protected]

Upitnici

Naše Internet stranice povremeno zahtijevaju podatke od korisnika putem upitnika. Sudjelovanje u ovim upitnicima (npr. nagradne igre) u potpunosti je dobrovoljno i korisniku je ostavljen izbor da pruži ili odbije pružiti tražene podatke. Traženi podatci mogu uključivati kontakt informacije (poput imena ili kućne adrese) i demografske podatke (poput poštanskog broja ili starosne dobi). Kontakt informacije bit će iskorištene kako bi se obavijestili pobjednici i dobitnici nagrada. Rezultati upitnika bit će iskorišteni za praćenje i usavršavanje ovih Internet stranica i/ili naših usluga.

Sigurnost

Vacom d.o.o. poduzima sve mjere kako bi na našim stranicama podatci bili zaštićeni. Osobni podatci su zaštićeni mrežno (online) i van mreže (offline). Ako naše forme zahtijevaju povjerljive podatke, isti će biti šifrirani/kriptirani i zaštićeni SSL sigurnosnim protokolom. Korisnici mogu provjeriti postojanje SSL zaštite provjerom web adrese, tj. postojanjem https (http secure) URL sheme koja signalizira pregledniku korištenje SSL zaštite, te postojanjem ikone lokota čime Internet preglednici (Internet Explorer, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, Apple Safari i ostali) označavaju zaštićenost stranica SSL protokolom. Ako je lokot zatvoren i postoji https predznak, nalazite se na zaštićenoj stranici. SSL  enkripciju koristimo kako bismo zaštitili korisničke podatke na internetu (online), a činimo i sve što je u našim mogućnostima da zaštitimo osobne podatke i van mreže, tj. offline. Pristup svim podatcima o našim korisnicima, ne samo gore spomenutim osobnim podatcima, je ograničen, a pristup podatcima imaju isključivo zaposlenici kojima su potrebni kako bi obavili određene usluge i svoj posao.

Za sva dodatna pitanja o sigurnosti na našim web stranicama, možete u svakom trenutku poslati upit e-poštom na: [email protected]

Posebna ponuda

Povremeno možete primati informacije o proizvodima, uslugama i posebnim ponudama te newsletter. Poštujući privatnost svojih korisnika nudimo mogućnost odbijanja ovog tipa informacija.

Ispravak, ažuriranje i uklanjanje osobnih podataka

Ukoliko se osobni podatci korisnika promijene (poput adrese) ili korisnik više ne želi koristiti naše usluge, u svakom trenutku omogućujemo ispravak, ažuriranje ili uklanjanje istih. Korisnik navedeno može učiniti na Vacomovoj web stranici ili slanjem e-pošte na [email protected]. Odjave na newsletter korisnik u svakom trenutku može obaviti odabirom „odjavi me sa liste primatelja“ u bilo kojem primljenom newsletteru ili slanjem e-pošte na [email protected].

Obavijest o promjenama

U slučaju odluke o promjeni naših pravila o poštivanju privatnosti, obavijest o tome će biti objavljena na naslovnici naše web stranice, najkasnije jedan dan prije početka primjene novih pravila. Korisnici će uvijek biti informirani o podatcima koje prikupljamo, načinom na koji prikupljamo podatke te pod kojim uvjetima prosljeđujemo podatke trećim stranama. Ukoliko u bilo kojem trenutku odlučimo koristiti podatke korisnika na način koji nije opisan u ovoj izjavi na dan kada su oni dobiveni, isti će biti odmah obaviješteni e-poštom. Korisniku će biti omogućeno da odobre ili odbiju korištenje podataka na novi način. Podatci će biti korišteni u skladu s pravilima o privatnosti važećima u vrijeme prikupljanja podataka korisnika.

PRIKUPLJANJE I OBRADA OSOBNIH PODATAKA

Voditelj obrade podataka

Vacom d.o.o. s registriranim sjedištem u Petra Svačića 20, 43500 Daruvar je voditelj obrade vaših podataka. Politika privatnosti se primjenjuje na sve osobne podatke korisnika koje prikupljamo i obrađujemo, izravno ili putem svojih partnera.

Osobni podatak je svaki podatak koji se odnosi na fizičku osobu čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi, izravno ili neizravno.

Obrada podataka je bilo koja radnja izvršena na osobnim podatcima, npr. prikupljanje, pohrana, upotreba, uvid i prijenos osobnih podataka.

Ova Politika se ne primjenjuje na anonimne podatke. Anonimni podatak je podatak koji se ne može povezati s određenom fizičkom osobom.

Koje podatke prikupljamo

Osobni podatci: ime, prezime, adresa, kontakt broj, adresa e-pošte.
Fotografije i video snimke: prilikom korištenja videonadzora unutar poslovnih prostora tvrtke Vacom d.o.o.
Informacije o prodaji i servisu: informacije o kupnji, uključujući korisnički identitet kupca, broj ugovora i informacije o jamstvu, reklamacijama, dostavi, podršci i uslugama, uključujući prigovore i zahtjeve.

Svrha prikupljanja podataka

Prodaja i servis proizvoda – za obradu vaše narudžbe, konfiguraciju i servisiranje vašeg proizvoda, Vacom d.o.o. će prikupiti osobne podatke,  informacije o prodaji i servisu kao i informacije o povijesti kupca kada kupite ili servisirate robu kupljenu u Vacomu, uključujući zahtjeve na temelju jamstva i provjere te će ih koristiti za pružanje usluga koje ste tražili i obavještavanje o pitanjima vezanim uz vaš proizvod te ispunjenje sklopljenog ugovora. Pružanje osobnih podataka u svrhu ispunjenja sklopljenog ugovora predstavlja ugovornu obvezu te ako ih ne pružite, to može utjecati na ispravno izvršenje ugovora ili ga onemogućiti.

Podrška kupcima i marketing – za odgovore na upite te davanje novosti i ponuda, Vacom d.o.o. prikuplja osobne podatke te ih može koristiti kako bi kupcima pružio podršku, odgovore na upite i prigovore te kako bi procijenio koje novosti i ponude vas najvjerojatnije zanimaju te vas kontaktirao u vezi s tim ponudama u skladu s vašim interesima.

Video nadzor – zbog kontrole ulazaka i izlazaka iz poslovnih prostorija i prostora te zbog smanjenja izloženosti radnika riziku od razbojstva, provala, nasilja, krađa i sličnih događaja na radu ili u vezi s radom.

Prijenos podataka trećim stranama

Osobni podatci mogu se prenositi trećim stranama, pod uvjetom da postoji pravna osnova za prijenos.

Vaši osobni podatci se trećim stranama prenose u slijedećim slučajevima:
(1) Za realizaciju ugovora isporuke robe podatke ćemo dijeliti s dostavnim službama (Paket24/HP Express i GLS) i dobavljačima – u slučaju da dostavna služba kod istih vrši prikup artikala – (npr. M SAN Grupa d.d., Micoline d.o.o., Feniks-info d.o.o., Dradar d.o.o., Sancta Domenica d.o.o., Also Croatia d.o.o., Tehnocentar d.o.o., Viva-net d.o.o., Mobis electronic d.o.o., MMM Agramservis d.o.o., Šmit Electronic d.o.o. i ostali) s kojima surađujemo i imamo sklopljene ugovore. Pružatelj usluge dostave može korisnika pri isporuci roba ili usluga tražiti osobni dokument na uvid i/ili evidentirati određene podatke s dokumenta. Ako korisnik nije voljan predati takve podatke nužne za isporuku paketa tj. dokaz o naručiocu, usluga ili roba neće moći biti izvršena ili uručena. Pravilnike i izjave o privatnosti i sigurnosti osobnih podataka dostavnih službi i dobavljača možete pročitati na Internet stranicama istih.
(2) Ovlaštenom servisu pri reklamiranju proizvoda unutar jamstva ili po zahtjevu korisnika zbog neispravnosti ili nemogućnosti korištenja proizvoda iz nekog od korisniku bitnih razloga.
(3) Sponzorima nagradnih natječaja u procesu predaje nagrade korisniku. Ako korisnik ne želi da Vacom d.o.o. dijeli sa sponzorima podatke u svrhu dodjele moguće nagrade, savjetujemo korisnika da ne sudjeluje u takvim aktivnostima kako u trgovini, tako i na Facebook-u i/ili web stranicama Vacom d.o.o.
(4) Državnim institucijama koje zatraže podatke na uvid zbog neke treće obrade istih ili potrebe za ostvarivanje prava Vacom d.o.o. zbog nepoštivanja ugovora o pružanju usluga.
(5) Tvrtka MailChimp (zaštitni znak The Rocket Science Group) koji se profesionalno bavi automatiziranim slanjem oglašivačkih poruka, odnosno newslettera

Prijenos podataka trećim stranama izvan Europske Unije

Vacom d.o.o. ne prenosi privatne podatke trećim stranama izvan Europske Unije.

Prijenos podataka društvenim mrežama

Vacom d.o.o. za potrebe marketinga koristi Facebook i Instagram proširenja web stranice (Facebook Pixel). Vacom d.o.o. ne prenosi osobne ili podatke s kojima bi se osoba mogla identificirati podatke o korisnicima navedenim društvenim mrežama korištenjem Facebook Pixel proširenja.  Služi za prikupljanje marketinških podataka kao što su broj klikova na poveznice na našim Facebook i Instagram stranicama, je li korisnik izvršio kupovinu i u kojem iznosu i slično. Facebook i Instagram preko ovog proširenja ne prenose osobne podatke korisnika tih društvenih mreža prema Vacom-u.

Rok čuvanja podataka

Osobne podatke pohranjujemo i obrađujemo samo onoliko dugo koliko je potrebno za izvršenje određene legitimne svrhe, osim ako važećim propisima nije za pojedinu svrhu predviđeno duže vrijeme čuvanja, a najmanje za vrijeme trajanja ugovora između korisnika i tvrtke Vacom d.o.o.

U slučaju davanja privole za marketing, podatke čuvamo onoliko dugo dok se privola ne povuče.

Osobni podatci koji više nisu potrebni se nepovratno anonimiziraju ili se uništavaju na siguran način.

Internet Trgovina

Pristup Vacom d.o.o. Internet trgovini je moguć sa i bez registracije. Prilikom registracije fizičke osobe na stranicama vacom.hr od vas tražimo osobni podatak – adresu e-pošte. Po registraciji kupac pristupa svojoj bazi na Vacom internet trgovini unutar koje ima nekolicinu pogodnosti (ubrzani put do blagajne, praćenje narudžbi i evidencija o svim kupnjama). Pri kupnji na Vacom internet trgovini, prikupljamo podatke koji su nužni za isporuku kupljene robe – ime, prezime, adresu, kontakt adresu e-pošte, broj telefona i slično. Registrirani korisnik može pohraniti navedene podatke u svrhu brže kupovine i ispunjenja ugovora. Neregistrirani kupac ne može pohraniti podatke te ih po novoj narudžbi mora ponovno upisivati.

Korisnik Vacom d.o.o. web mjesta može odabrati želi li primati promotivne poruke, odnosno newsletter, ili ne želi pritiskom na polje potvrde, odnosno upisivanjem podataka u za to predviđena mjesta, neovisno o tome je li se registrirao na stranici ili ne.

Davanje osobnih podatka je odluka korisnika koji može ali i ne mora koristiti pogodnosti naše tvrtke. U slučaju da korisnik ne želi pružiti podatke potrebne za izvršenje određene aktivnosti, ista neće moći  biti provedena.

Podatci koje korisnik daje pri registraciji, odnosno kupnji robe, se pohranjuju na serveru Vacom internet trgovine te u poslovnom programu kojem pristup imaju djelatnici tog odjela uz lozinke za pristup poslovnom programu.

U svakom trenutku možete deaktivirati vašu registraciju slanjem zahtjeva na adresu e-pošte [email protected]. U tom slučaju podatci će se čuvati u sustavu web shopa dok postoji potreba za izvršenjem legitimne svrhe, a najmanje za vrijeme trajanja ugovora između korisnika i Vacom d.o.o.

Korisnicima web mjesta preporučamo da prilikom izrade lozinke za korisnički račun koriste najmanje 8 znakova i to kombinacije velikih i malih slova, brojeva i posebnih znakova kako bi sama lozinka bila teža za pogađanje, odnosno „probijanje“. Vacom d.o.o. ovim putem obavještava kupce da podatke o plaćanju, tj. podatke o karticama, kao i ostale podatke tog tipa ne pohranjujemo niti vršimo obradu istih na našim stranicama, već se obrada tih podataka vrši na zaštićenim stranicama CorvusPay sustava naplate. Vi kao korisnik možete odlučiti ostaviti podatke trajno na stranicama koje služe za naplatu, no ti podatci nisu na našim serverima niti unutar našeg poslovnog programa. Izjavu o sigurnosti plaćanja CorvusPay sustavom plaćanja možete pročitati OVDJE, a više informacija možete saznati na stranicama CorvusPay-a ovdje: https://www.corvuspay.com/

Pohrana osobnih podataka

Svi osobni podatci se pohranjuju na nekoliko medija:
(1) Podatci za promotivne svrhe se pohranjuju na korisničkom računu i zakupljenom dijelu unutar MailChimp servisa.
(2) Podatci o kupcu se pohranjuju na stranicama Vacom internet trgovine koji se nalazi na zakupljenom dijelu tvrtke koja pruža prostor na internetu, odnosno uslugu web hosting-a
(3) Lokalno na računalu u poslovnim prostorima Vacom d.o.o. se pohranjuju podatci vezani za jamstvo i reklamaciju robe – fotografije i/ili videosnimka robe, reklamacijska primka i korespondencije u slučaju pravnih procesa
(4) U poslovnom programu u vlasništvu Vacom d.o.o. kojem imaju pristup samo određeni djelatnici.
(5) Snimke nadzorne kamere se pohranjuju na serveru, odnosno snimaču video nadzora
Vacom d.o.o lokalne servere drži u Republici Hrvatskoj u prostorijama Vacoma.

Pristup i izmjena podataka

Korisnik u svakom trenutku ima mogućnost pristupa svojim podatcima pohranjenim na internetskim stranicama gdje ih može pregledati, izmijeniti i brisati.
Korisnik može u svakom trenutku dobiti informaciju o tome koje podatke Vacom d.o.o. ima pohranjene slanjem upita na adresu e-pošte [email protected]. Povratnu Informaciju na vaš upit bit ćemo u mogućnosti dati samo ako je upit poslan s važeće adrese e-pošte zabilježene na našim Internet stranicama točnim podatcima e-pošte (ime i prezime te broj telefona korisnika koji traži informaciju) kako bi vas zaštitili od mogućnosti izlaganja vaših osobnih podataka trećim stranama.

Pravo na zaborav osobnih podataka korisnika

Korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka. To može učiniti slanjem zahtjeva na adresu e-pošte [email protected] i podatci će biti brisani bez odgađanja osim u slučaju da postoji zakonska obveza čuvanja navedenih podataka, legitimni interes te osnova za ostvarenje vaših zakonskih prava. Povratnu informaciju na vaš zahtjev bit ćemo u mogućnosti dati  samo ako je upit poslan s važeće adrese e-pošte zabilježene na našim Internet stranicama točnim podatcima e-pošte (ime i prezime te broj telefona korisnika koji traži informaciju) kako bi vas zaštitili od mogućnosti izlaganja vaših osobnih podataka trećim stranama.

Pravo na prigovor

Ako smatrate da imate osnove za prigovor, unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka, obratite nam se na adresu e-pošte [email protected].

Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka

Prikupljeni podatci su u elektroničnom obliku zaštićeni SSL certifikatom koji kriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala korisnika i Vacom d.o.o. odvija sigurnim protokolom bez pružanja mogućnosti uvida u podatke trećim stranama. Zaštitu podataka shvaćamo vrlo ozbiljno i poduzimamo sve mjere koristeći napredne tehnologije kako bi vaši podatci ostali zaštićeni. Provodimo sve razumne mjere za zaštitu podataka  ali ne možemo jamčiti zaštitu informacija prenesenih na ili s interneta pa stoga nismo odgovorni za informacije koje na takav način primi treća strana. Vacom d.o.o. pohranjuje podatke unutar Europske Unije, a samo izvanredno izvan Europske Unije (u slučaju MailChimp servisa).

Izjavu o privatnosti Vacom d.o.o. može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta o privatnosti na stranicama Vacom d.o.o. za što će korisnike obavijestiti postavljanjem obavijesti na naslovnim stranicama web mjesta. Također, pozivamo korisnike da povremeno pregledaju ovu izjavu na kojoj će biti naznačene najnovije izmjene, ako ih je u prethodnom periodu bilo. U slučaju neslaganja s ovom Izjavom o privatnosti, molimo korisnika da napusti, ne pristupa i ne koristi stranicu vacom.hr. Izmjena Izjave o privatnosti stupa na snagu odmah nakon objave na internetskoj stranici vacom.hr. Ukoliko korisnik nastavi pristupati, odnosno koristiti internet stranice nakon što izmjene stupe na snagu, podrazumijeva se da korisnik potvrđuje i prihvaća izmijenjenu izjavu o privatnosti.

Više informacija o uredbi o zaštiti podataka (GDPR) i samu uredbu možete vidjeti na stranicama Agencije za Zaštitu Osobnih Podataka ovdje: https://azop.hr/

Spremi i podijeli košaricu
Vaša košarica će biti spremljena i dobit ćete poveznicu. Poveznicu možete koristiti za preuzimanje košarice ili je možete podijeliti s kim želite.
Natrag Spremi i podijeli košaricu
Vaša košarica će biti spremljena, zajedno sa nazivima i slikama proizvoda te ukupnim količinama. Zatim je pošaljite sebi ili prijatelju, s poveznicom za preuzimanje u bilo kojem trenutku.
E-mail s košaricom je uspješno poslan.